Xiaomi Mi Mix 2S


Xiaomi var först med att ha displayer med bildförhållandet 18:9 hos sina mobiltelefoner, alltså displayer som täcker större delen av mobilens framsida. Många har den felaktiga uppfattningen att LG var först med sin LG G6 som släpptes till försäljning tidigt 2017 men det stämmer alltså inte alls.
Nu har Xiaomi släppt den tredje telefonen med denna sorts konstruktion och det är Xiaomi Mi Mix 2S.
Denna smartphone är ganska lik föregångaren Xiaomi Mi Mix 2 rent designmässigt men invändigt har det skett lite större förändringar.
Xiaomi Mi Mix 2S har en USB Typ C port vilket är en självklarhet när det gäller dagens flaggskepps mobiler. Det, dubbla kameralinser och fingeravtryckläsare är numera ett måste för att en smartphone ska kunna räknas som en toppmodell idag.


Displayen är som sagt en display med bildförhållandet 18;9 och det rör sig om en LCD display på 6 tum och med 1080×2160 pixlar. Pixeltätheten landar på 403 ppi (pixels per inch) och skärmen skyddas av Gorilla Glas 4.
En stor display i en ändå relativt kompakt mobiltelefon är naturligtvis en fördel och en stor display medför att telefonen blir en utmärkt multimedia enhet lämpad att titta på till exempel streamad film på Netflix.
RAM minnet är på 6 GB och internminnet 64 GB eller 128 GB. Det existerar även en variant med ett RAM minne på 8 GB.
Minneskapaciteten går att utöka med ett MicroSd kort på upp till 256 GB.
Telefonen har en åttakärnig Snapdragon 845 processor på 2,8 GHz.
På baksidan sitter dubbla kameralinser och en fingeravtryckläsare. Dessa båda kameror är på 12 Megapixlar och har autofokus, optisk bildstabilisator, 2×Optisk zoom samt dubbla LED blixtar.
Den främre kameran är på 5 Megapixlar.
Det inbyggda batteriet är på 3400 mAh och stödjer snabbladdning via Quick Charge 3.0.
Operstivsystemet är Android 8.0 Oreo men med Xiaomis egna skinn MIUI.
Mi Mix 2S kostar motsvarande 4300 kr i Kina medans den bättre modellen kostar motsvarande 5300 kr.
Tillverkaren Xiaomi är en av världens största mobiltillverkare men är trots det ganska okända här i Sverige och det är förstås synd att det förehåller sig på det sättet eftersom deras produkter alltid håller en bra kvalitet.
Det finns betydligt fler tillverkare än de som säljer sina produkter officiellt här i landet och utbudet är med andra ord rejält mycket större än vi tror.
Nu verkar det som att företagets billiga, prisvärda mobiltelefoner sakta börjar nå Europeiska butiker så det är möjligt att de i framtiden också kommer att säljas i Sverige.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.