Samsung Galaxy S9 Plus


Samsung Galaxy S9 Plus har presenterats på Mobile World Congress i Barcelona. Detta är en liten uppgradering av föregångaren både när det gäller designen och specifikationerna så om du redan äger en Samsung Galaxy S8 känns det inte värt det att skaffa en Samsung Galaxy S9.
Samsungs snygga glas och metall konstruktionen återvänder men med små förbättringar. Den bakre fingeravtryckläsaren har flyttats till en bättre position, nu under kameralinserna istället för bredvid. Det har blivit bättre men den kunde ha legat längre ned på baksidan för att undvika fingeravtryck och smuts på kameralinserna.



Förutom fingeravtryckläsare har mobiltelefonen Face Unlock som låser upp din smartphone när du tittar på displayen.
Samsung Galaxy S9 Plus har nu stereo högtalare vilket är ett stort plus. Samsung ägda AKG Aucustics har kallibrerat högtalarna så att de är fyrtio procent högre än hos föregångaren Samsung Galaxy S8 Plus.
Displayen är en AMOLED display på 6,2 tum med 1440×2960 pixlar så pixeltätheten landar därmed på 529 ppi. Displayen har bildförhållandet 18:9 och skyddas av Gorilla Glas 5.
Mobiltelefonen är IP68 Certifierad vilket innebär att den tål att vistas på 1,5 meter djupt vatten i upp till 30 minuter.
Samsung Galaxy S9 Plus har en åttakärnig Exynos 9810 Octa processor på 2,7 GHz samt ett Ram minne på 6 GB. Internminnet är på 64, 128 eller 256 GB. Det finns plats för ett minneskort på upp till 400 GB så minneskapaciteten går att utöka vilket är en fördel.
Den främre kameran är på 8 Megapixlar och de två bakre huvudkamerorna är på 12 Megapixlar och har autofokus optisk bildstabilisator, 2×Optisk zoom och LED blixt. Denna mobil kan ta fantastiska bilder och kan också filma i super slow motion.
Den främre kameran har autofokus.
Det inbyggda batteriet är på 3500 mAh och stödjer snabbladdning via Quick Charge 2.0 och i vissa marknader har den även trådlös laddning.
Samsung Galaxy S9 Plus kommer med Bixby, Samsung DeX ( desktop experience support) och Samsung Pay.
Direkt när du packar upp din nya smartphone har den Android 8.0 installerad och eftersom det är en färsk version är det en rejäl fördel.
Samsung Galaxy S9 Plus kostar 9890 kr och det är ett ganska saftigt pris men då får man också topp prestanda och funktioner som imponerar.
Samsung Galaxy S9 Plus har delvis bättre specifikationer än Samsung Galaxy S9 och kostar följdaktligen lite mer.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Fördelen med att köpa mobiltelefoner kontant.