Sony Xperia XA2



Sony Xperia XA2 är en lovande, överkomlig budgetmobil i mellansegmentet som har bra funktioner och helt okej prestanda.
Denna smartphone har en ram av aluminum och baksidan är också den av metall. Kanterna runt telefonen är avrundade. Designmässigt påminner mobilen om alla andra mobiler från Sony även om vissa detaljer skilljer åt. Sony Xperia XA2 har en fingeravtryckläsare vilket föregångaren saknar. Fingeravtryckläsaren brukade tidigare sitta på ena kanten av Sonys mobiltelefoner men den har nu flyttats till baksidan istället.
Displayen når långt ut på långsidornas kanter men det samma gäller ej varken uppåt eller nedåt så tillverkaren har inte ännu satsat på displayer som täcker större delen av fronten vilket är en trend numera.
Det ryktas om att minst en av Sony's toppmodeller kommer att släppas med den typen av display.
I underkanten av mobilen finns en USB Typ C port.



Displayen är en LCD display på 5,2 tum med 1080×1920 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 424 ppi.
RAM minnet är på 4 GB och internminnet är på 32 GB och minneskapaciteten går att utöka med ett MicroSd kort på upp till 256 GB.
Den processor som driver det hela är en åttakärnig Snapdragon 630 processor på 2,2 GHz och detta är en relativt kraftfull och effektiv budget processor som brukar sitta i lite dyrare budgetmobiler. Den är alltså någorlunda kraftfull men utan att vara ett kraftmonster så den går att använda vid spelande av mobilspel om du inte har väldigt höga krav.
Sony Xperia XA2 har dubbla främre kameralinser på 16 och 8 Megapixlar och har autofokus och optisk bildstabilisator. Kameralinsen på 8 Megapixlar är en vidvinkel lins som är bra att ha när man vill ta landskaps bilder och gruppbilder.
Den bakre kameran är på 23 Megapixlar och har autofokus samt LED blixt.
Det inbyggda batteriet är på 3300 mAh och stödjer snabbladdning via Quick Charge 3.0.
Den operstivsystems version som kommer förinstallerad är Android 8.0 Oreo som ju är den allra senaste uppdateringen av systemet.
Sony Xperia XA2 är en rejäl uppgradering jämfört med föregångaren som också den var en utmärkt smartphone. Den har en förbättrad skärmupplösning, ett större batteri, en fingeravtryckläsare samt en mer premium design men allt detta leder vanligtvis tyvärr till en högre prislapp. Sony har dock behållit nästan samma prisklass som föregångaren, skillnaden är inte stor.
Sony Xperia XA2 är bekräftade till att börja säljas i Sverige i Februari och har ett rekomenderat pris på 3500 kr.
Om telefonen verkligen hamnar där prismässigt blir det en ytterst intressant smartphone som står sig bra i konkurrensen men väldigt mycket beror på prissättningen av denna mobil.
Till exempel kostar en Honor 9 runt 4300 kr och sedan kan ju även Motorola Moto G5 Plus med en prislapp runt 2500 kr vara ett ändå billigare alternativ.
Sony Xperia XA serien har utvecklats från en ren budgetmobil till en budgetmobil i övre mellansegmentet.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Fördelen med att köpa mobiltelefoner kontant.