HTC U11 Plus


HTC U11 Plus är en ny flaggskepps mobil som enligt obekräftade uppgifter var framtagen för att bli Google's Pixel 2 XL men i slutänden beslutade Google att Pixel 2 XL skulle tillverkas av LG. Oavsett om dessa uppgifter är korrekta eller inte är HTC U11 Plus en väldigt ellegant och bra toppmodell med fantastisk prestanda och funktioner.
Den är konstruerad av en kombination av metall, plast och glas. Den har med andra ord den nu så populära designen med en front och baksida täckt av ett lager glas och med kanterna av metall.
Precis som alla andra mobiler med glaskonstruktion blir mobiltelefonen en riktig fingeravtrycks magnet som behöver torkas rent ofta.
Detta är en stor smartphone men trots det ändå relativt kompakt med tanke på den stora displayen.



HTC U11 Plus har en LCD display på 6 tum och denna display har 1440×2880 pixlar vilket ger en pixeltäthet på hela 538 ppi.
Displayen har den moderna designen med en display som når långt ut på kanterna och därmed består större delen av fronten av skärmyta. Den här typen av design var Xiaomi först med genom sin Xiaomi Mi Mix som släpptes 2016.
Displayen skyddas av Gorilla Glas 5.
Detta är en otroligt skarp och bra display med utmärkt betraktningsvinkel och färgåtergivning. Den har funktionen Always On Display så som många andra flaggskepps mobiler från de senaste två åren.
Telefonen drivs av en åttakärnig Snapdragon 835 processor på 2,45 GHz samt har ett Ram minne på 4 GB och internminnet är på 64 GB. Det finns även en bättre variant med ett RAM minne på 6 GB och ett inbyggt minne på 128 GB.
Den främre kameran är på 8 Megapixlar och kan ta panorama bilder medans den bakre kameran är på 12 Megapixlar och har autofokus, optisk bildstabilisator samt dubbla LED blixtar.
HTC U11 Plus har en bakre fingeravtryckläsare och är IP68 Certifierad. Naturligtvis har den en USB Typ C port i botten av telefonen.
Det inbyggda batteriet är på 3930 mAh och stödjer snabbladdning via Quick Charge 3.0
HTC har precis som vanligt satsat mycket resurser på att ta fram ett fantastiskt ljud hos sina toppmodeller och det har de förstås också gjort här. Den har Boom Sound HiFi stereo högtalare som faktiskt ger 30 procent högre ljud än hos föregångaren HTC U11.
HTS USonic hörlurar följer med mobiltelefonen och de har Active Noise Cansellation och du kan ställa in ljudet så att det passar dina öron.
Telefonen kommer med operstivsystemet Android 8.0 Oreo men med HTC Sense som ett lager ovanpå. Du får därmed inte ett rent operstivsystem men det är förstås inte alla som tycker att det är lika viktigt som jag gör.
HTC 10 var ett exempel på en mobiltelefon som fick många positiva recensioner men som märkligt nog inte alls sålde så bra som den rimligtvis borde och vi får hoppas att HTC U11 Plus inte går samma öde till mötes.
Den här luren är nämligen imponerande med sin fina lyxiga design, kraftfulla prestanda och funktioner som gör nytta.
HTC är tyvärr en av många tillverkare som kämpar med att nå ut till konsumenterna. De har inte riktigt lika mycket resurser som Samsung och Apple och man ser därför inte ofta reklam om deras smartphones och det är naturligtvis synd. Därmed missar majoriteten av folk där ute väldigt bra mobiltelefoner.
Att äga något mer unikt och inte ha samma typ av mobiltelefon som alla andra är i alla fall för mig mycket mer intressant samtidigt som man då ger fler tillverkare chansen.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Fördelen med att köpa mobiltelefoner kontant.