Umidigi Crystal


Umidigi Crystal är en budgetmobil från Kina med en framsida som till stor del består av en display. Många tillverkare har hakat på trenden med skärmar som går nästan ända ut i kanterna och detta har till och med nåt billigare mobiltelefoner som Umidigi Crystal.
Telefonen har en på 5,5 tums AMOLED display och med 1080×1920 pixlar och detta är en display med en så kallad 2.5D display och det betyder att displayens kanter är avrundade och flyter över telefonens kanter.
Umidigi Crystal har en rektangulär design och har en unibody konstruktion. Kanterna runt mobilen är av metall och mobilens baksida och front täcks av ett lager glas. Tyvärr är glaset på baksidan mycket känsligt för fingeravtryck så den ser inte fräsh ut länge. Mitt förslag är därför att alltid använda det silicon fodral som följer med mobiltelefonen. Umidigi Crystal har en fin, lite lyxigare design och byggkvaliteten är god så luren känns betydligt dyrare än vad den faktiskt är.
De bakre kamerorna är på 13 och 5 Megapixlar och har dubbel LED blixt.
Den främre kameran är på 5 Megapixlar och kameralinsen sitter i mobilens undre del för att på det sättet göra så att telefonens överdel över displayen är tunn. När man vill ta en selfie får man helt enkelt vända mobiltelefonen upp och ner för att få en bra bild. Om du inte gör så får du bilder med underliga vinklar och du riskerar även att få med ett finger i bild.
Kamerorna kan ge okej bilder men förvänta dig inte topp kvalitet av en budgetmobil som denna.
Det inbyggda batteriet är på 3000 mAh och det är en godkänd storlek med tanke på skärmens storlek och den svagare processor som sitter monterad under chassit.


På denna smartphones baksida sitter förutom dubbla kameralinser och också en fingeravtryckläsare som fungerar bra även om den låser upp mobilen något långsammare än de fingeravtryckläsare som sitter på flaggskepps mobiler. Det är dock inte någon större katastrof och med tanke på telefonens pris är det något man får förvänta sig.
Ram minnet är på 4 GB och internminnet är på 64 GB. Umidigi Crystal har en åttakärnig Mediatek MT6750 processor på 1,5 GHz. Både Ram minnet och det inbyggda minnet ligger på samma nivå som årets flaggskepps mobiler men processorerna är en budget processor som visserligen klarar av lättare användning men inte är lika bra vid mer krävande arbetsuppgifter. Det går att spela tekniskt avancerade spel men laddningstiden kan vara något längre än de hos lite dyrare smartphones.
Den kommer med operstivsystemet Android 7.0 Nougat vilket är en relativt färsk version av systemet.
Mobiltelefonen har plats för dubbla Sim kort så den passar dig som ofta reser mellan två olika länder eller dig som vill använda samma smartphone både privat och i arbetet.
Det finns så mycket fler tillverkare av mobiltelefoner än vi känner till här i Sverige och om man vill komma undan lite billigare kan man titta på dessa som alternativ. Det blir förstås ändå viktigare att läsa på om de telefoner man är intresserad av innan ett eventuellt köp.
En Umidigi Crystal har en prislapp runt 1600 kr och du får betydligt mer för pengarna jämfört med ifall du skulle skaffa en smartphone i samma prisklass i butik här i landet. Du skulle kunna hitta en smartphone med ett RAM minne på 2 GB och ett inbyggt minne på 16 GB och den skulle sakna fingeravtryckläsare.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.