Noa Element H10LE


Få i Sverige har nog ens hört talas om Noa Element H10LE men det är en flaggskepps mobil med fin, påkostad design och topp prestanda.
Vi har här en välkonstruerad smartphone med en intressant unibody design tillverkad av metall. Designmässigt påminner den dock en hel del om senare års iPhone modeller.
Detta är en ganska tunn mobil med en tjocklek på 7,1 mm.


Telefon har en tiokärnig Mediatek Helio X27 processor på 2,6 GHz under chassit och Ram minnet ligger på 4 GB. Internminnet är på 64 GB. Detta är en otroligt snabb processor som klarar av det mesta utan problem.
Det inbyggda batteriet är på 3800 mAh och det är en bra batteristorlek med tanke på displayens storlek.
Den har en AMOLED display på 5,5 tum med 1080×1920 pixlar så pixeltätheten blir 401 ppi (pixels per inch) och det är förstås en fördel för batteritiden att den inte har en QHD display.
Under displayen sitter en fingeravtryckläsare och mobiltelefonen har en USB Typ C port i botten.
Noa Element H10LE har en främre kamera på 13 Megapixlar och den har dubbla bakre kameror. Båda två är på 13 Megapixlar de också. Den tar bilder som det är möjligt att ändra fokus på i efterhand och kameralinserna ger okej bilder men naturligtvis når de inte ända upp till samma nivå som de allra bästa mobiltelefonerna men det förväntade sig nog ingen.
Det operstivsystem som kommer förinstallerat är Android 7.1.1 Nougat vilket är en relativt färsk version av systemet. Det rör sig dessutom om en väldigt ren version av operstivsystemet och det är en stor fördel i sammanhanget.
Luren stödjer Dual Sim så den passar perfekt för dig som reser ofta mellan två olika länder och som enkelt vill kunna växla mellan två olika telefon nummer. Det är också mycket bra att ha möjligheten ifall du skulle vilja använda samma smartphone både privat och i jobbet.
En Noa Element H10LE har ett pris runt 419 Euro vilket direktöversatt blir runt 4300 kr och det är billigt med tanke på vad du får för pengarna.
När man köper en mobiltelefon från en mindre känd tillverkare får man ofta fördelen av ett billigare pris för en liknande prestanda som dyrare telefoner. Ibland betalar du extra för märket. Nackdelen med helt okända tillverkare är förstås att du tar en liten risk eftersom du inte fullt ut vet vad du får när det gäller kvalitet.
Mobiltelefoner som inte säljs här i landet kan du inte heller känna på i butiken innan ett eventuellt köp och då gäller det att läsa på lite mer än vanligt.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.