Google Pixel 2


Google Pixel 2 har presenterats och det rör sig om en uppgradering jämfört med föregångaren, den första Pixel mobilen som togs fram i sammarbete med HTC. I år har HTC fått fortsatt förtroende när det gäller Google Pixel 2 men när det gäller Google Pixel 2 XL är det LG som tillverkar den modellen.
Google Pixel 2 har behållit en stor del av det designmässiga. Överdelen och underdelen av framsidan är enorma jämfört med de allra senaste flaggskepps mobilerna och det samma gäller kanterna runt displayen.
Den övre delen av baksidan har en delvis annan färgnyans precis som de första mobiltelefonerna i samma serie.
På baksidan sitter en fingeravtryckläsare av hög kvalitet.
I mobilens underkant sitter en USB Typ C port vilket är den nya standarden för laddningskablar.
Google har introducerat en ny funktion lånad från HTC U11 nämligen att pressa in mobiltelefonens långsidor för att starta upp Google Assistant.



Google Pixel 2 är damm och vattentålig genom att den har en IP 67 Certifiering vilket innebär att den kan vistas på 1 meter djupt vatten i upp till 30 minuter. Den tål alltså inte lika mycket som till exempel Samsung Galaxy S8 som har en IP 68 Certifiering.
Telefonen har en AMOLED display på 5 tum och den har 1080×1920 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 441 ppi. Displayen är en Always On Display så notifieringar går att se på en i övrigt släckt display.
Ram minnet är på 4 GB och har ett inbyggt minne på 64 eller 128 GB beroende på vilken variant av telefonen du väljer. Det finns ingen plats för ett minneskort så minneskapaciteten går inte att utöka. Det inbyggda minne du har i din smartphone måste alltså vara tillräckligt.
Google Pixel 2 drivs av en åttakärnig Snapdragon 835 processor på 2,35 GHz och detta är en kraftfull topp processor från i år.
På lurens baksida sitter en ensam kameralins på 12 Megapixlar och den har laser autofokus, optisk bildstabilisator samt LED blixt. Den bakåtriktade kameran är fantastiskt bra, till och med bättre än de som sitter monterade i fjolårets modeller.
Den främre kameran är på 8 Megapixlar.
Det inbyggda batteriet är på 2700 mAh och stödjer snabbladdning och det är förstås en fördel att kunna ladda upp batteriet snabbt.
Naturligtvis kommer mobiltelefonen med en ren version av den allra färskaste uppdateringen av operstivsystemet Android nämligen Android 8.0 Oreo. Pixel telefonerna är ju Google's egna mobiltelefoner och det är som de flesta känner till Google som äger operstivsystemet Android.  Tyvärr släpptes aldrig föregångarna i Sverige och det är osäkert om Google Pixel 2 eller Google Pixel 2 XL kommer att säljas här i landet.
Om man vill ha en smartphone med ett så rent operstivsystem som möjligt är förstås en telefon framtagen av Google det bästa valet och dessa lurar kommer garanterat få uppdateringar av systemet många år framåt. Dessa mobiler är numera onödigt dyra. Tidigare när Nexus mobiler konstruerades var tanken från Google att ta fram billiga smartphones som visar upp hur Google hade tänkt sig att systemet skulle vara upplaggt men den inställningen har alltså försvunnit helt.
Det är möjligt att beställa din Google Pixel 2 från någon utländsk nätbutik men möjligheten att känna på luren innan eventuellt köp är därmed inte möjligt.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.