Sony Xperia L1. Bra budgetmobil i större format.


Sony Xperia L1 är en budgetmobil med en display på 5,5 tum. Den kostar 995 kr med Telias kontantkort och det är ett bra pris med tanke på det du får för pengarna.
Ett normalt pris ligger på 1990 kr och då är mobiltelefonen helt obunden.
Designmässigt har den en ganska rektangulär design och den är helt konstruerad av plast samt har en unibody konstruktion. Sidorna är lätt kurvade men hörnen är skarpa. I mobilens underkant sitter en USB Typ C port vilket fortfarande är ovanligt hos budgetmobiler men den saknar fingeravtryckläsare vilket är en funktion som har börjat dyka upp hos till och med billiga mobiltelefoner.
Sony Xperia L1 är en budgetmobil och som sådan erbjuder den naturligtvis inte någon topp prestanda men den har tillräckligt bra specifikationer för att vara en fullt godkänd all round mobil som klarar av lättare användning utan problem. Den duger definitivt för att ringa samtal, ta bilder, surfa och spela spel. I alla fall ifall du inte har så höga krav på flytet när du spelar mobilspel. När du till exempel startar upp ett spel kan du uppleva att det tar lite längre tid än normalt, främst om du tidigare endast har använt flaggskepps mobiler.
Sony Xperia L1 har en LCD display på 5,5 tum och denna display har 720×1280 pixlar vilket ger en pixeltäthet på låga 267 ppi.
Mobiltelefonen drivs av en fyrkärnig Mediatek MT6737 processor på 1,45 GHz och detta är en typ av processor som brukar sitta i lite billigare mobiler. RAM minnet ligger på 2 GB och internminnet är på 16 GB. Som tur är finns det plats för ett minneskort på upp till 256 GB. Ett inbyggt minne på 16 GB är på gränsen till för lite, helst om du vill installera applikationer och i det fallet hjälper det inte ifall du investerar i ett MicroSd kort. På dessa går det oftast inte att spara appar eller uppdateringar av systemet.
Det operstivsystem som sitter i mobilen från start är Android 7.0 Nougat.
Den främre kameran är på 5 Megapixlar och den bakre kameran är på 13 Megapixlar och har autofokus och LED blixt. Dessa kameror kan ge okej bilder vid bra ljusförhållanden men detta är en budgetmobil och därmed kan du knappast räkna med att få de allra bästa kamerorna på marknaden.
Det inbyggda batteriet är på 2620 mAh och det är förstås ett ovanligt litet batteri med tanke på den här mobiltelefonens skärmstorlek. Det ska dock klara av en dag på en laddning men det påverkas förstås alltid av hur mycket du brukar använda din smartphone under dagen.
Sony Xperia L1 är en av få billigare mobiltelefoner med större display och som sådan är den ett bra alternativ. De flesta budgetmobiler brukar ha displayer på 5 tum.
Sony är en av många tillverkare som tråkigt nog sällan brukar finnas i konsumenternas medvetande när man ska välja sin nästa smartphone. Det är synd och blir lite tråkigt när nästan alla har en Samsung eller iPhone.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.