Nokia 8


HMD Global som började producera Nokia telefoner för åtta månader sedan har nu äntligen presenterat sin första flaggskepps mobil Nokia 8. Man kommer kunna köpa en Nokia 8 i början av September och den kommer sannolikt kosta runt 6000 kr.
När det gäller specifikationerna har den vad som förväntas av en toppmodell 2017.
När det gäller designen är mobiltelefonen konstruerad av aluminum och den har en kurvad baksida som gör att den ligger skönt i handen.
Den här mobiltelefonen är inte vattentålig men den tål lättare regn och överlever en spilld drink eftersom den har en IP54 Certifiering. Långt ifrån alla dyrare modeller är vattentåliga så det är förstås bra att telefonen har åtminstone ett visst skydd ifall olyckan är framme.
Denna smartphone har en display på 5,3 tum och den har 2560×1440 pixlar så pixeltätheten blir hela 554 pixlar.
Ram minnet är på 4 GB och internminnet är på 64 GB och den drivs av en åttakärnig Snapdragon 835 processor på 2,45 GHz. Detta är en kraftfull topp processor som sitter i många av årets flaggskepps mobiler.
Minneskapaciteten går att utöka med ett minneskort på upp till 256 GB. Där kan du till exempel spara bilder, musik och videos men inte applikationer eller uppdateringar av själva operstivsystemet.
Under displayen sitter en fingeravtryckläsare och i mobiltelefonens underkant hittar du en USB Typ C port.
På Nokia 8 sitter dubbla kameror på baksidan och allt detta är typiska funktioner för toppmodeller från i år.
De bakre kamerorna har Carl Zeiss optik och är båda på 13 Megapixlar och har autofokus, optisk bildstabilisator samt dubbla LED blixtar.
Även den främre kameran är på 13 Megapixlar. Den ena ger svartvita bilder och den andra ger bilder i färg och kombinerar bilderna för att på det sättet få både skarpare bilder och bättre bilder i mörkare miljöer.


Batteriet är på 3090 mAh och stödjer snabbladdning via Quick Charge 3.0.
Nokia 8 har Android 7.1.1 Nougat från start och HMD Global har lovat snabba uppdateringar av operstivsystemet i framtiden vilket är något positivt. Om man skaffar en flaggskepps mobil vill man ju gärna ha en så färsk version av systemet som möjligt, det är förstås också bra att billigare mobiltelefoner också har nya versioner men det känns extra viktigt när det gäller dyra flaggskepps mobiler.
Om prislappen på Nokia 8 hamnar runt 6000 kr blir den något billigare än de största konkurrenternas toppmodeller men den är fortfarande runt tusenlappen dyrare on en OnePlus 5 som har liknande prestanda. I vissa fall till och med bättre specifikationer.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.