Xiaomi Redmi Pro



Om du vill ha en relativt billig smartphone med bra prestanda är Xiaomi Redmi Pro ett utmärkt alternativ. Detta är en väldesignad, välkonstruerad smartphone med en baksida av borstad metall och fasade kanter.
Den kommer med operstivsystemet Android 6.0 men med Xiaomis egna skinn MIUI så räkna inte med att få ett rent operstivsystem.
Displayen är en AMOLED display på 5,5 tum och den har 1080×1920 pixlar så pixeltätheten landar på 401 ppi. Xiaomi Redmi Pro har med andra ord en fullt tillräckligt bra display för att spela spel, titta på streamad film eller videos på YouTube.
En stor skärm är betydligt mer lämplig än en mindre sådan ifall du tänker använda din smartphone för media konsumtion.
Mobiltelefonen har en processor med hela tio kärnor och det rör sig om en Mediatek MT 6797T processor på 2,1 GHz.
Ram minnet är på 3 GB och internminnet är på 32 eller 64 GB beroende på vilken variant av telefonen du väljer att köpa. På vissa marknader finns varianter med till och med bättre prestanda men den jag skriver om här är standard modellen.
Xiaomi Redmi Pro har plats för ett MicroSd kort på upp till 256 GB och det är förstås alltid bra att möjligheten att utöka minneskapaciteten finns. På ett minneskort går det oftast inte att spara appar vilket är viktigt att känna till innan man väljer en ny mobiltelefon.
Under displayen sitter en fingeravtryckläsare och den är placerad i Hemknappen. Mobiltelefonen har också både USB Typ C port och dubbla bakre på baksidan. Den ena kameran är på 13 Megapixlar och den andra är på 5 Megapixlar. De har autofokus och dubbel LED blixt. Den främre kameran är på 5 Megapixlar.
Inne under chassit sitter ett stort inbyggt batteri på 4050 mAh och det räcker länge, det kan gå ett par dagar utan att du behöver ladda batteriet och det är naturligtvis bra.
Xiaomi Redmi Pro kom i Augusti 2016 och har ett pris runt 2500 kr.
Det är ett bra pris med tanke på vad man faktiskt får för pengarna.
Tyvärr kan du inte köpa en mobiltelefon från Xiaomi i butik i Sverige eftersom deras mobiltelefoner inte säljs här men du kan köpa mobilen från någon utländsk Webb butik. Du riskerar då att få betala tull avgifter och det är inte sannolikt att luren har svenska som språk alternativ.
Det finns betydligt fler mobiltillverkare än de som majoriteten här i landet känner till och deras lurar är ofta lika bra och i vissa fall bättre än de som säljs här i Europa.
Xiaomi, Meizu, One Plus och till viss del Blackberry är några exempel på sådana tillverkare.



https://www.fenzie.se/

Kommentarer

  1. En viktig sak som ni inte nämner i recensionen är att telefonen inte ger tillgång till 800mzh bandet. Det innebär att 4G inte kommer fungera utanför de större orterna. En rejäl katastrof om man köper produkten och bor bara lite "off" (det handlar faktiskt inte om norrlands inland för att 800 mzh är helt nödvändigt).

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.