Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

tisdag 3 maj 2016

Bra och billiga smartphones. Introduktion.Det skrivs väldigt många recensioner om toppmodellerna och budgetmobiler i mellanklassen men få skriver om de riktigt billiga mobiltelefonerna. Därför tänker jag i några blogginlägg framöver ge exempel på smartphones med ett pris på runt 1500 kr.
När man väljer att köpa en riktig budgetmobil blir man tvungen att kompromissa när det gäller specifikationerna. Man kan inte räkna med att för en billig peng få liknande prestanda som hos en flagskepps mobil utan man får leva med en svagare processor, sämre kamera, mindre batteri och en betydligt dåligare display. De flesta tillverkare kan däremot erbjuda mobiltelefoner med okej specifikationer till ett billigt pris och byggkvaliteten är i stort sett alltid bra nu för tiden.
Som vanligt när man tänker köpa en ny smartphone ska man inte gå på impuls för då är risken stor att du köper fel mobiltelefon. Mitt råd är att jämföra specifikationerna och läsa recensioner innan du bestämmer dig. Du vill ju inte ha en långsam mobiltelefon som laggar och fungerar dåligt utan du vill ju ha det bästa möjliga för de pengar du spenderar. Att kolla runt lite och jämföra priset på en mobiltelefon kan leda till att du sparar många hundralappar.
På en mobiltelefon med en display på 5 tum är 1280×720 pixlar ett absolut minimum men mer pixlar är bättre. Hur bra en display är bedömmer du lättast genom att titta på pixeltätheten, ju högre siffra ju bättre display. Du bör ju också gå till en butik och titta på displayen med dina egna ögon om det är möjligt. Budgetmobiler brukar tyvärr inte ligga framme så att du kan titta på dem innan köp.
Batteriets storlek är förstås också viktigt och billigare smartphones brukar oftast ha mindre batterier som i stort sett aldrig stödjer snabbladdning. Den svagare processoren och sämre displayen innebär förstås att luren förbrukar mindre ström så många gånger räcker batteriet ändå en dag på en laddning.
En budgetmobil passar dig som inte vill eller kan spendera så mycket på din smartphone eller dig som vill ha en reservmobil. En sådan är även lämplig som en första mobiltelefon.
Samtliga av de mobiltelefoner jag kommer att skriva om i blogginlägg framöver har jag hittat med priser runt 1500 kr. Att betala mer än så för dessa är inte att rekommendera.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar