Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

torsdag 5 februari 2015

Mobilskolan. Mobil batteri.Smartphones bär vi alltid med oss och vi använder dom dagligen.  Nu när mobiltelefoner har blivit mer av multimedia maskiner ökar kraven på att de ska ha bra batteritid. Tidigare när mobiltelefonerna var enklare och huvudsakligen endast användes för att ringa eller skicka sms räckte batteriet i dagar. Detta är inte fallet numera när våra mobiltelefoner används till så mycket mer. Man får vara glad om batteriet räcker en hel dag utan att laddas.
Batteriets kapacitet anges vanligen i mAh och ju högre kapacitet desto längre kan batteriet räcka. Stirra dig dock inte blind på detta faktum  eftersom detta även påverkas av hur mycket ström just din mobiltelefon förbrukar.
Själva oppoperativsystemet påverkar batteritiden och alla smartphones har applikationer och funktioner som drar ström i bakgrunden utan att du vet om det.
Även om du inte använder din telefon drar den alltså ström.
Displayens storlek och kvalitet påverkar även den förbrukningen. Ju större och ju mer pixlar ju mer ström försvinner.
Många mobiltelefoner är så kallade unibody telefoner vilket innebär att bakstycket inte går att ta bort. Det i sin tur innebär att batteriet är svårt att byta ut ifall det skulle börja bli dåligt. När batteriet har blivit gammalt går din mobiltelefon inte längre att använda. Du får därmed svårt att sälja vidare din telefon när du har skaffat en ny.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar